Nog beter, CAIR

Vier jaar geleden introduceerden we CAIR, onze unieke formule ter ondersteuning van de luchtweggezondheid van kalveren. We zijn trots op deze innovatie, en vooral op de resultaten: sterkere kalveren met minder ademhalingsongemak.

Frisser, met dank aan de boer

Maar, als het beter kan, gaan we voor beter. Daarom hebben we CAIR een aangenamere, frissere geur gegeven. Met dank aan de boeren die ervaringen uit eigen stal met ons hebben gedeeld. Want met deze ontwikkeling is CAIR een nog betere aanvulling op de preventie en aanpak van luchtwegproblemen in uw stal. Benieuwd naar deze nieuwe geur en de werking van dit product? Bestel Kalvolac Power CAIR hier en ervaar het zelf!

Het is altijd en-en

Luchtwegproblemen vragen om een gecombineerde aanpak. Op deze site delen we graag onze kennis en ervaring. Maar, we komen ook graag bij u langs voor advies.

De basis voor een goede luchtweggezondheid

Hygiëne

Goede hygiëne zorgt voor een lagere infectiedruk. Een schoon en droog (afkalf)hok, desinfecteren van de navel direct na de geboorte en werken met schone materialen dragen allemaal bij aan een optimale luchtweggezondheid. Want een kalf dat diarree heeft gehad heeft wel 17 keer meer kans op luchtwegproblemen.

Huisvesting

Optimale huisvestingscondities dragen bij aan gezonde luchtwegen. Hierbij is stalklimaat van groot belang. Zorg voor voldoende frisse lucht maar voorkom tocht. Een dik pak stro voorziet in een warme en droge ligging. Probeer het jongvee onder de 6 maanden gescheiden te houden van oudere dieren.

Voeding

Een kalf wordt zonder antistoffen geboren. Geef een kalf daarom zo snel mogelijk voldoende goede kwaliteit biest. Gebruik daarnaast een hoge kwaliteit melkpoeder die altijd met de juiste temperatuur en concentratie wordt aangemaakt. Kalvolac bevat makkelijk verteerbare vetten en darm- en luchtweggezondheidsformules.

Melkveehouder Mark Broekmans over Kalvolac Power met vernieuwde CAIR

Vraag melkveehouder Mark Broekmans uit Waspik wat hem het meest opvalt aan de Kalvolac Power met vernieuwde CAIR en hij signaleert: ‘de poedermelk lost heel erg gemakkelijk op. Je hoeft eigenlijk amper te roeren om er een mooie homogene melk van te maken. De kalveren nemen het vlot op.’

Vernieuwde Kalvolac CAIR: gezondheid begint bij goede voeding

Minder ongemak met ademhalen, minder medicijngebruik en 10% meer groei. Dat zijn de aansprekende resultaten van kalveren die 8 weken gevoerd werden met Kalvolac Power CAIR.

CAIR: helpt bij het voorkomen van luchtwegproblemen

Bij de keuze voor een melkpoeder draait het om groei en gezondheid van de jongste kalveren. Sinds vier jaar kunnen melkveehouders ook kiezen voor een melkpoeder dat ook nog bijdraagt aan gezonde luchtwegen: CAIR. ‘Met Kalvolac Power CAIR heeft het kalf 33% minder problemen met luchtweginfecties,’ leest Development specialist Hans Maas van FrieslandCampina uit praktijkproeven.

Onderzoeksresultaten

Uit onderzoek blijkt dat kalveren, gedurende 8 weken gevoerd met Kalvolac Power CAIR, minder ongemak met ademhalen ervaren en minder medicijnen nodig hebben. Tevens neemt de opname van ruw- en krachtvoer toe.

Direct Kalvolac Power CAIR bestellen?

Dat kan via het online portal van onze partner Agrifirm. Heeft u nog geen MijnAgrifirm account? Maak hem dan hier ook snel en eenvoudig aan.

Bestel Kalvolac Power CAIR

Vraag de gratis jongveescan aan!

Luchtwegproblemen voorkomen in uw stal? Vraag dan de gratis stal-check aan. Vul het formulier in en onze jongveespecialist maakt een afspraak, komt langs, bespreekt de situatie en geeft advies hoe luchtwegproblemen te voorkomen.