Ondersteuning in vakmanschap

De relatie tussen melkveehouders en jongveespecialisten van Kalvolac is hecht. Melkveehouder Wilfried Derks en specialist Fried Hoes zijn daar een goed voorbeeld van.
Ondersteuning in vakmanschap

“Fried komt met enige regelmaat langs. Gewoon even polsen hoe het loopt. Is altijd betrokken. En is er een actueel probleem, dan is een belletje genoeg.”

Afgelopen zomer kampten de jonge kalfjes van Derks, melkveehouder in Beuningen, met diarree. Wilfried keek het even aan maar al snel contact met Hoes. “Ik ken Fried al vijftien jaar. De drempel om te bellen, is niet hoog.” Hoes nam een kijkje: oorzaak was crypto (een parasitaire aandoening die leidt tot diarree), in combinatie met uitzonderlijk warm weer. Derks: “We hebben vervolgens de melkgift even getemperd en wat extra water en Nutrifizz verstrekt. Dat doen we wel vaker, wanneer de kalveren tien dagen oud zijn.” Die aanpassing bleek voldoende. “Soms heb je een adviseur nodig om de puntjes op de i te zetten.”

 

Relatie moet goed zijn

Hoes beaamt het relaas van Derks. “Natuurlijk, veel melkveehouders kiezen voor Kalvolac dankzij de hoge kwaliteit van het product. Maar tegelijkertijd is de relatie met de specialist essentieel. Die moet goed zijn, anders is de stap naar de concurrentie snel gemaakt.” Volgens Hoes is ieder bedrijf is anders. “Iedere melkveehouder heeft bepaalde wensen. Een specialist ondersteunt de melkveehouder met specifieke kennis en ervaring.”

 

“Soms heb je een adviseur nodig om de puntjes op de i te zetten.”

"Bij de bouw van een nieuwe jongveestal ga je uiteraard niet over één nacht ijs"

Nieuwe jongveestal

Derks maakt vaker gebruik van de expertise van Hoes. “Acht jaar geleden heb ik een nieuwe jongveestal gerealiseerd. Daarbij ga je niet over een nacht ijs. Ik heb op verschillende fronten advies ingewonnen, onder meer bij stallenbouwers, veevoeradviseurs en dierartsen. Maar ook bij Hoes.” Derks koos voor een aparte jongveestal, waar de kalveren vanaf een leeftijd van veertien dagen naar toe gaan. “De stal is voorzien van natuurlijke ventilatie. Het onderkomen is deels voorzien van een verlaagd plafond, waar jonge dieren beschutting kunnen zoeken bij lage buitentemperaturen. En de luchttoevoer kan ik regelen met gordijnen. Dat voorkomt trek en tocht in de stal, terwijl de ruimte toch optimaal geventileerd wordt.” Derks is erg tevreden met het eindresultaat. “De dieren ontwikkelen zich goed. Longaandoeningen komen niet of nauwelijks voor.”

Meer dan goed melkpoeder

De rol die Hoes speelt op het bedrijf van Derks, is illustratief voor de relatie tussen Kalvolac en melkveehouders. Hoes: “Onze producten bieden kalveren een optimale start. Maar de opfok van kalveren is veel meer dan het verstrekken van goed melkpoeder. We staan op alle fronten dichtbij de melkveehouder.”

 

Overstap-service

Wilt u ook uw kalveren van Kalvolac laten genieten? Maak dan gebruik van de overstapservice. In 3 stappen weet u precies welk product het beste bij u en uw kalveren past.

Lees meer

Neem contact op

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem contact op met één van onze opfokspecialisten.

Contactformulier
Klik hier
Lees ook

Diarree: komt vaak voor maar er is gelukkig veel aan te doen

Diarree is een aandoening die bij veel kalveren regelmatig de kop op steekt. Vaak is er iets aan te doen.

Lees verder