Hoest in de stal?

De winter is begonnen. Kalveren zijn meer vatbaar voor luchtweginfecties in deze periode. Hoe draagt u bij aan de luchtweggezondheid van uw dieren?

Hoest in uw stal?

Hoe gaat het bij u in de stal? Hopelijk geen last van hoest… Het is naast diarree de belangrijkste aandoening onder jonge kalveren: luchtweginfecties. Luchtwegproblemen kosten veel geld. Door sterfte, door hogere medicijnkosten, door een lagere groei en door een lagere melkgift op latere leeftijd.

Bovendien bezorgen kalveren met luchtweginfecties u veel extra werk dat niet bijdraagt aan het werkplezier. Laten we daarom elkaar helpen en deel je tip met ons. Binnenkort publiceren we de 10 beste tips op de website en op onze Facebook pagina!

Doet u nog wat extra’s in deze periode van veranderende weersomstandigheden?

Doe mee! Uw tip is een warme muts waard.

Hoe ondersteunt u de luchtweggezondheid van uw kalveren in het najaar? Deel uw tip met ons en wees zo specifiek mogelijk in wat u heeft gedaan of gaat doen. U ontvangt een warme muts thuis gestuurd na inzending van uw tip.

Deel uw tip

Luchtwegproblemen, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

Iedere melkveehouder kent de symptomen bij kalveren: hoesten, koorts, kortademigheid, lusteloosheid, minder eten, vieze neuzen, een ruige vacht en natte rode ogen. Belangrijke oorzaken zijn geen goede biestverstrekking en een gebrekkig stalklimaat. Een systematische aanpak kan veel ellende voorkomen.

CAIR, natuurlijke luchtwegondersteuning voor uw kalveren

Om de gezondheid van uw kalveren optimaal te ondersteunen kunt u Kalvolac Power CAIR inzetten. Dit melkpoeder bevat een mix van kruiden en etherische oliën dat de luchtweggezondheid van kalveren ondersteunt en een optimale ademhaling. CAIR draagt bij aan het verminderen van medicijngebruik voor luchtwegen en aan gezonde kalveren, die optimaal groeien door een goede krachtvoeropname.

Teun van den Boom - Heeswijk Dinther
“Luchtwegaandoeningen hou je vooral buiten de deur met goed management.”

Uw tip is een warme muts waard!

Vul hier uw tip én gegevens in en wij sturen u de unieke-hoest muts toe (zolang de voorraad strekt).

Deel hier uw tip