De jongveescan

  • Heeft u wel eens ­problemen met kalverdiarree of met de luchtweggezondheid van kalveren?
  • Zou u graag de puntjes op de ‘I’ willen zetten in de kalveropfok?
  • Heeft u altijd al eens naar de kalveropfok door de ogen van een ­specialist willen kijken?
  • Of zou u graag advies willen over wat het ideale inseminatiemoment is voor uw veestapel?

Doe dan kosteloos de jongveescan.

De jongveescan wordt uitgevoerd door een van onze jongvee­specialisten en gaat over alle onderdelen van de jongveeopfok. Van droge koeien tot aan afkalven, met daar tussenin natuurlijk de biestperiode, melkperiode, korrelperiode en drachtperiode.

Tijdens de jongveescan loopt u samen met de ­specialist een rondje over het bedrijf langs deze onderdelen. De ­specialist kijkt naar wat er al goed gaat maar voornamelijk naar wat er verbeterd kan worden en maakt hier een rapport van. Thema’s die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld: biestprotocol, ontwikkeling van kalveren, mestbeoordeling, hoe wordt voer aangeboden en van welke kwaliteit, huisvesting per leeftijdsgroep, pensvulling droge koeien, staat en gebruik afkalfhok.

Laat via dit formulier uw gegevens achter, dan neemt de jongvee­specialist in uw regio geheel vrijblijvend contact met u op om een afspraak te maken. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Vraag de gratis jongveescan aan!

Problemen voorkomen in uw stal? Vraag dan de gratis jongveescan aan. Vul het formulier in en onze jongvee­specialist maakt een afspraak, komt langs, bespreekt de situatie en geeft advies hoe ­problemen te voorkomen.