‘Eindelijk kunstmelk met 55% mager melkpoeder’

“Ik adviseer hem onderweg zelfs aan mijn klanten”, vertelt dierenarts én melkveehoudster Barbara van Deuren over de nieuwe melkpoeder Kalvolac Robust. Ze legt je uit waarom ze zo enthousiast is over deze unieke melkpoeder, die maar liefst 55% mager melkpoeder bevat.

“Eindelijk een product met zoveel mager melkpoeder”, vertelt Barbara tevreden. “Kunstmelk van mager melkpoeder stremt in de lebmaag. Hierdoor blijft het product veel langer in de lebmaag. De poeder gaat hierdoor veel geleidelijker richting de darm. Het kalf krijgt hierdoor minder snel een hongergevoel. De vetering is rustiger. Dit betekent in theorie dat een kalf misschien dus wat minder snel brok opneemt. Als je meer eiwit in het kalf krijgt, krijg je “meer kalf” en zal deze ook meer krachtvoer en ruwvoer kunnen opnemen. Dit is onder andere erg belangrijk voor de pensontwikkeling en daarmee weer de weerstand van het kalf. Ik zie dus een betere groei, ten opzichte van kalveren die melkpoeder op basis van weipoeder of plantaardig eiwit krijgen. Dit is ook de periode dat het melkklierweefsel sterk ontwikkeld. Voldoende eiwit is daarin enorm belangrijk om een ontwikkelingsachterstand te voorkomen. Met mager melkpoeder zoals dus de Kalvolac Robust, komt dit veel minder voor”, is de visie van Van Deuren.

Veilig en rustig verteerbaar
“Naast zo’n groot aandeel mager melkpoeder, heeft de Kalvolac Robust nog iets unieks”, vertelt Wilbert Swinkels, die als ­specialist Jongvee de vaste adviseur van Barbara is. “In de Kalvolac Robust zit een emulgator. Deze zorgt ervoor dat de vetbolletjes uit de magere melkpoeder niet samenklonteren. Door de emulgator blijven de vetbolletjes klein. Dit zorgt voor een rustige en betere vertering. Het is daarmee een veilige, rustig verteerbare melkpoeder. ”

Goede kleur en conditie
“Onze kalveren zien er goed uit qua kleur en conditie. Ik heb nu net weer een groep van 11 kalveren van de drinkautomaat gehaald. Deze hebben het goed gedaan. Ze zijn goed op de mest gebleven. Bij het spenen zie ik maar een minimale speendip. En ze hebben geen ­problemen, met diarree of luchtwegen gehad”, vertelt Van Deuren tevreden. De kalveren krijgen 175 gram poeder op 1 liter water. Op de top van het voerschema krijgen de dieren 7 liter melk per dag in de drinkautomaat. Op 70 dagen speent Van Deuren. De kalveren zitten in de melkfase in grote groepsiglo’s van Holm & Laue. Een open systeem waar de kalveren buiten in grote groepen zitten bij het drinkautomaat. “Een systeem dat we nu 1,5 jaar gebruiken en ons goed bevalt”, besluit Barbara tevreden.

Dierenarts en melkveehoudster
In Hoogblokland houdt Barbara samen met haar man Kees de Jong 120 melkkoeien en 75 stuks jongvee. Naast haar werk als dierenarts bij Dierenkliniek Meerkerk verzorgt zij de jongveeopfok op het melkveebedrijf. Ook de vruchtbaarheidsbegeleiding en het monitoren van de verse koeien komt op haar rekening.

Kalvolac Robust voor jouw kalveren?
Ben je benieuwd of Kalvolac Robust past bij jouw kalveren, bedrijf en werkwijze? Vraag dan je Agrifirm-adviseur om advies op maat of bel Klantenservice regio Noord T 088 488 29 70 of regio Zuid T 088 488 29 72. Bestel Kalvolac Robust in zakgoed via de BestelApp, mijn Agrifirm of Klantenservice.