Kennis

We werken nauw samen met boeren, dierenartsen en wetenschappers om onze kennis te vergroten. Kennis die we graag delen.

Kosten jongveeopfok verlagen door levensproductie te verhogen

De opfokkosten van jongvee rendabel maken kan het best door de levensproductie van de melkveestapel te verhogen. Jongveespecialist Margreet van der Holt analyseert de opfok vanuit een andere invalshoek.

Lees verder

Dierenarts Eric van der Velden: ‘longen essentieel voor topproductie’

Niet diarree, maar luchtwegproblemen zijn in de kalverhouderij met stip gezondheidsprobleem nummer één, vertelt dierenarts Eric van der Velden van dierenartsenpraktijk Thewi uit Tilburg.

Lees verder

Luchtweginfecties zijn kostbaar

Het is naast diarree de belangrijkste aandoening onder jonge kalveren: luchtweginfecties. Belangrijke oorzaken: geen goede biestverstrekking en een gebrekkig stalklimaat. Een systematische aanpak kan veel ellende voorkomen.

Lees verder

Diarree: komt vaak voor maar er is gelukkig veel aan te doen

Diarree is een aandoening die bij veel kalveren regelmatig de kop op steekt. Vaak is er iets aan te doen.

Lees verder

De ingrediënten van Kalvolac nader toegelicht

Caseïnaat, lactoferrine, wei, IMAGRO. Op een etiket van een zak melkpoeder van Kalvolac wemelt het van de ingrediëntnamen. Wat is wat?

Lees verder

Biest: van levensbelang voor een kalf

Een pasgeboren kalf is kwetsbaar. Het bezit géén antistoffen en tijdens de eerste weken werkt het eigen immuunsysteem van een kalf nog onvoldoende om infecties van darmen (diarree) of longen (longontsteking) te bestrijden.

Lees verder
Lees ook

Gertie Schouten: ‘Onze kalveren krijgen TLC: Tender, Love en Care’

Bij de familie Schouten worden elk jaar zo’n 150 kalveren geboren. Gertie is de bevlogen verzorgster, die veel aandacht besteed aan de biest en vanaf het begin al de Kalvolac CAIR melkpoeders gebruikt.

Lees verder