CAIR: helpt bij het voorkomen van luchtwegproblemen

Bij de keuze voor een melkpoeder draait het om groei en gezondheid van de jongste kalveren. Sinds vier jaar kunnen melkveehouders ook kiezen voor een melkpoeder dat ook nog bijdraagt aan gezonde luchtwegen: CAIR. ‘Met Kalvolac Power CAIR heeft het kalf 33% minder ­problemen met luchtweginfecties,’ leest Development ­specialist Hans Maas van FrieslandCampina uit praktijkproeven.

Diarree en luchtwegaandoeningen voorkomen

Als veehouder doe je er alles aan je kalveren zo hard mogelijk te laten groeien de eerste weken van hun leven. Een hoge groei in die periode betekent namelijk ook een gezond en productief leven als melkkoe. Problemen met diarree of luchtweginfecties kunnen de jonge kalveren dan ook niet gebruiken. Met Kalvolac Power CAIR zet je als veehouder niet alleen in op een hoge groei, maar ook op bescherming voor luchtweginfecties via het melkpoeder. ‘In Kalvolac Power CAIR zijn kruiden, specerijen en etherische oliën verwerkt die helpen de luchtwegen gezond te houden’, legt FrieslandCampina Development ­specialist Hans Maas uit. ‘CAIR is een samenvoeging van Care en Air, oftewel met zorg en lucht voor je dieren.’

Hans Maas
Development ­specialist

Ruikt fris

Het ‘recept’ van het ingrediënt CAIR is vanzelfsprekend niet openbaar, maar Maas kan wel een aantal ingrediënten noemen: eucalyptus, munt, ginseng en gember. ‘Het is een ‘black box’ aan componenten die de enzymactiviteit stimuleren en daarmee de vertering.’ Voordat CAIR op de markt kwam is het uitgebreid getest op proefbedrijven. ‘We signaleerden 33% minder ­problemen met luchtweginfecties en 33% minder gebruik van medicijnen bij luchtwegaandoeningen’, noemt Maas als overduidelijk voordeel.

Voor alle melkpoeder systemen

Niet alleen het effect, maar ook het gebruik van Kalvolac Power CAIR is uitgebreid getest. ‘Het kan in alle melkpoeder systemen gebruikt worden’, geeft Maas aan. ‘Of je de kalveren nu twee keer per dag met de emmer voert, of via een drinkautomaat, Kalvolac Power CAIR  klontert niet, maar lost netjes op.’

Extra ondersteuning

Om de gezondheid van kalveren optimaal te ondersteunen kunt u Kalvolac Power CAIR inzetten. Dit melkpoeder bevat 100% zuiveleiwit, caseïnaat én lactoferrine (een eiwit dat het immuunsysteem ondersteunt). Maar bovenal bevat dit melkpoeder een mix van kruiden en etherische oliën dat de luchtwegen van kalveren ondersteunt.

Meer informatie of Kalvolac Power CAIR bestellen? Bekijk de productpagina hier.