Luchtwegproblemen? ‘Onderschat die kleine signalen niet’

Een licht hoestje, wat minder levendig dan anders, dof in het haar…… Melkveehouders herkennen aan deze signalen dat hun kalveren niet helemaal goed in hun vel zitten.
Luchtwegproblemen? ‘Onderschat die kleine signalen niet’

Waarschijnlijk hebben ze last van een kleine luchtweginfectie. Zo’n infectie waar ze -als het meezit- vrij snel doorheen komen. Na een paar dagen zijn ze er weer, denk je, hoop je. Echter het kan ook het begin van een zwaardere infectie zijn, van een flinke longontsteking. Zo’n klein dipje in groei kan dan al snel een behoorlijke achterstand in groei betekenen. Terwijl juist de groeiresultaten in de eerste maanden van het kalf cruciaal zijn voor de prestaties later, als oudere koe. En nog wat: schade aan de luchtwegen zijn onomkeerbaar terwijl het één van de meest vitale organen in een koeienleven is. Essentieel voor het halen van hoge levensproducties.

‘Mede doordat wij Kalvolac CAIR verstrekken aan onze kalveren is de voeropname gestegen en behalen wij een maximale jeugdgroei.’

‘Onderschat die kleine signalen niet’, zou ook melkveehouder Teun van den Boom uit Heeswijk-Dinther zeggen. Hij gebruikt al jaren Kalvolac Power CAIR. Melkpoeder met de extra eigenschap de luchtwegen van de kalveren te ondersteunen. Alle beetjes helpen bij het streven ieder kalf gezond groot te krijgen.

Extra ondersteuning

Om de gezondheid van kalveren optimaal te ondersteunen kunt u Kalvolac Power CAIR inzetten. Dit melkpoeder bevat 100% zuiveleiwit, caseïnaat én lactoferrine (een eiwit dat het immuunsysteem ondersteunt). Maar bovenal bevat dit melkpoeder een mix van kruiden en etherische oliën dat de luchtwegen van kalveren ondersteunt.

Neem contact op

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem contact op met één van onze opfokspecialisten.

Contactformulier
Klik hier
Nieuwsbrief

Geen nieuws missen? Abonneer u op de nieuwsbrief.

Volg de ervaringen en kennis van opfokspecialisten en veehouders

Inschrijven