Mijn motto: Meten = Weten!

Iedere dag weer werkt u waarschijnlijk met passie aan de ontwikkeling van uw bedrijf en veestapel. Daarbij hoor ik regelmatig de uitspraak: ‘Het gaat goed, maar het kan altijd beter.’ Maar hoe weet u nu, wat er precies beter kan?
Mijn motto: Meten = Weten!

Daarvoor is het erg belangrijk om inzicht te krijgen in meetgegevens en data. Want hoe houdt u uw dieren gezond en tevreden en kunt u een zo hoog mogelijk rendement halen, nu en in de toekomst? Maar vooral hoe kan ik meten of het beter gaat? Want meten is weten! Wij voeren op ons bedrijf hoogte metingen uit bij het jongvee. Door het meten van het jongvee, krijgen wij inzicht in de kruishoogte van het jongvee. Deze meetwaarden vertellen ons veel over de ontwikkeling en groei van het jongvee. Daarmee geeft deze informatie een goede indicatie voor het juiste moment van insemineren.

De meetgegevens worden verzameld in DairyStart Monitor, waarna de applicatie de groeicurves berekent van het gemeten jongvee. Uit deze gegevens kunnen wij vervolgens eenvoudig in één oogopslag zien hoe het jongvee ervoor staat, in welke momenten in de opfok nog verbeterpunten liggen en wat het optimale moment van insemineren is.

Door deze aanpak, zijn we in staat om ons jongvee te laten groeien tot sterke vaarzen die afkalven op circa 22 maanden. Het eerder insemineren en afkalven levert meer rendement en minder fosfaat overschot op.

Het verzamelen van harde cijfers, biedt ons veel inzicht in de jongveeopfok. Want uiteindelijk is uw kalf, de toekomstige melkkoe. En u wilt toch ook een volwaardig, efficiënte en gezonde melkkoe, nu en in de toekomst?

Groeten van Eline.

Neem contact op

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem contact op met één van onze opfokspecialisten.

Contactformulier
Klik hier
Nieuwsbrief

Geen nieuws missen? Abonneer u op de nieuwsbrief.

Volg de ervaringen en kennis van opfokspecialisten en veehouders

Inschrijven