Extra ondersteuning tijdens een verminderde weerstand.

Herkent u dat ook, een diarreepatiënt in het kalverhok? Een vervelend ­probleem voor zowel het kalf als voor de veehouder. Bij kalveren met diarree is het onmisbaar om de vochtbalans te herstellen of op orde te krijgen. Daarom maken wij sinds kort gebruik van de Nutrifizz bruistabletten.

Minder fit = proactief handelen
De kalveren die dun op de mest zijn, minder trek in melk hebben en minder fit ogen, krijgen bij ons water met Nutrifizz. Dit helpt mee aan een optimale vocht- en mineralenbalans en zorgt daarnaast voor een snel opneembare energie. Door in een vroeg stadium te beginnen met het bijvoeren van Nutrifizz, naast de melkbeurten, proberen wij onze kalveren door de “zware dagen” te loodsen. Zo werken we ook aan minder diergeneesmiddelengebruik bij onze kalveren.

Door vroeg te starten met het ondersteunen van de vocht- en mineralenbalans in het kalf, zie ik dat het kalf “fit” blijft. De kalveren blijven alert, de ogen sprankelen en de glans op de vacht blijft behouden en dat vind ik persoonlijk erg belangrijk!

Tevens blijven wij zoeken naar het primaire ­probleem van diarree, om daarmee diarree te kunnen uitbannen van het bedrijf. Verhouding: 1 op 1

Het bruistablet werkt zeer eenvoudig: één tablet is voldoende voor één liter water. Bij water van circa 40 ⁰C lost de tablet goed op zonder klontering. Het klonteren kwam bij ons eerder nog wel eens voor bij het aanlengen van elektrolytenpoeder met lauwwarm water.

Ook hebben wij door de bruistabletten nu geen gedoe meer met schepjes, waarbij de juiste dosering nog wel eens zoek was. Daarnaast vind ik het erg handig dat Nutrifizz beschikbaar is in een doos met verpakte tabletten. Waardoor naar mijn idee de kwaliteit beter wordt behouden en de tabletten hygiënischer weggezet kunnen worden in de kast.

Nu ben ik erg benieuwd naar uw ervaring. Hoe sleept u bijvoorbeeld de kalveren door deze periode heen? En welk product zet u in om de gezondheid en weerstand te verbeteren van uw kalveren?

Groeten Eline Hoekstra