Over Kalvolac

Al meer dan 10.000 jaar werken we samen, de koe en de mens. We voeden elkaar, brengen elkaar groot. We hebben elkaar nodig. Daarom zorgen de boer en de boerin goed voor hun dieren. Met vakmanschap en met liefde.

Met CAIR puntjes op de i

Nieuw leven in de stal verdient het beste; warme zorg, een gezonde leefomgeving, goede voeding. De kalvermelkpoeders van Kalvolac worden gemaakt met melk van leden van de coöperatie FrieslandCampina.

We staan dicht bij de boer, leren veel van onze leden. Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Maar een ding hebben we allemaal gemeen; als het beter kan, gaan we voor beter. Voor gezondere kalveren, voor gezondere bedrijven. Voor een goed leven voor mens en dier.

“Ieder kalf gezond groot.”

Onderdeel van Nutrifeed

Als jongdiervoeder­specialist van Nutrifeed, die haar oorsprong vindt bij FrieslandCampina, produceren we al meer dan 60 jaar Kalvolac: een portfolio van hoogwaardige kalvermelkpoeders op basis van ledenmelk. Dat is kennis en kwaliteit uit eigen stal. Het resultaat? Kalveren die uitgroeien tot gezonde en presterende kanjers.

Gebundelde krachten: kennis en innovatie in jongveeopfok

De melkveehouder ondersteunen met nog beter advies en innovatieve producten bij de opfok van jongvee. Dat is het doel van onze samenwerking met Agrifirm. Met het verdwijnen van het melkquotum staat de melkveehouderij voor de grote uitdaging om een balans te vinden tussen een gezonde economische bedrijfsvoering en aspecten als een goede mineralenefficiëntie, diergezondheid en levensduur. Door meer samen te werken kunnen de adviseurs en ­specialisten van Nutrifeed en Agrifirm de melkveehouder nog beter bijstaan met kennis en innovatieve producten en concepten op het gebied van jongveeopfok. DairyStart is hier een resultaat van.

Dairystart

Kalvolac is onderdeel van DairyStart, dé totaalaanpak voor jongvee. Deze totaalaanpak ondersteunt een gezonde opfok die resulteert in sterke vaarzen die goed in lactatie komen. DairyStart® stelt melkveehouders in staat de afkalfleeftijd in vier fases terug te brengen van gemiddeld 26 maanden naar 24 of zelfs 22 maanden. Bovendien resulteert de aanpak in meer fosfaatruimte en extra liquiditeit. Dit doen we met de beste voeding, professioneel advies en handige tools.

Ook ontwikkelen wij samen producten voor geitenlammeren.