Kalf fit, boer blij

Fitte kalveren, de beste vaarzen, gezond bedrijf

Gezonde kalveren die uitgroeien tot de beste vaarzen daar gaan onze boeren voor. Dit levert werkplezier en extra winst op! Met de speciale kalvermelkpoeders van Kalvolac en de unieke opfokstrategieën van Agrifirm dragen we al jaren ons steentje bij aan fitte kalveren, bewezen beste vaarzen en blije boeren.

Boek jouw GRATIS fitte kalveren check afspraak nu!

 

Kalvolac kalvermelkpoeders

Met Kalvolac krijgen veehouders premium diervoeder en de jarenlange kennis en ervaring in de toepassing en ontwikkeling ervan. Elke zak Kalvolac bevat hetzelfde consistente veilige melkpoeder van hoge kwaliteit met uitstekende gebruikseigenschappen om optimale groeiresultaten te bereiken. Daarnaast zijn alle producten verrijkt met de unieke darmgezondheidsformule IMAGRO ®. De Kalvolac kalvermelkpoeders worden exclusief verkocht via Agrifirm.  Hun jongveespecialisten vertellen je graag meer over de voordelen van Kalvolac, maar ze informeren je ook graag over o.a. huisvesting en gezondheid, opfokmanagement en bedrijfsontwikkeling. Ook kan er gebruik gemaakt worden van hun hoogtemeetservices. Agrifirm bewijst al jaren met hun unieke opfokstrategieën de beste vaarzen op te fokken.

Voor ieder probleem de perfecte oplossing

Kalvolac Robust

 • 100% zuivel eiwit
 • Gebaseerd op 55% magere melkpoeder
 • IMAGRO® darmgezondheidsformule

Kalvolac Unlimited

 • 100% hoogwaardige zuiveleiwit
 • Onbeperkt voeren
 • Maximale jeugdgroei
 • Koud oplosbaar
 • IMAGRO® darmgezondheidsformule

Kalvolac Power CAIR®

  • Bevat CAIR®
 • 100% melkeiwit
 • IMAGRO® darmgezondheidsformule
 • Bio-actieve lactoferrine: ondersteuning imuunsysteem

Samenwerking Agrifirm en Nutrifeed

‘Nog meer kennis en ervaring op het gebied van jongvee’
De Kalvolac-kalvermelkpoeders van Nutrifeed zijn voor veel melkveehouders onmisbaar in de opfok. Sinds afgelopen zomer zijn deze melkpoeders exclusief via Agrifirm verkrijgbaar en werkt Agrifirm nog intensiever samen met Nutrifeed voor optimaal advies op het boerenerf en onderzoek en ontwikkeling voor de toekomst.

Nutrifeed was tot 2021 eigendom van FrieslandCampina, maar werd in dat jaar overgenomen door Denkavit. “Dat we Kalvolac kunnen blijven aanbieden is heel goed nieuws voor onze veehouders, maar zeker zo belangrijk is dat we door de samenwerking met Nutrifeed toegang hebben tot nog veel meer kennis en ervaring op het gebied van jongveevoeding”, vertelt productmanager jongvee Jeroen Jacobi van Agrifirm. “Bovendien beschikt Denkavit ook over proefstallen en onderzoeksfaciliteiten en dat biedt heel veel kansen voor innovatie. Met deze samenwerking kunnen we de toegevoegde waarde van ons jongveeteam echt verder versterken. Uiteindelijk zal dit aantoonbaar beter resultaat leveren bij onze leden en klanten.”

Bij de samenwerking is ook vastgelegd dat Nutrifeed de melkstromen voor de productie van Kalvolac bij FrieslandCampina blijft afnemen. Daarmee blijft de coöperatieve melkstroom binnen Nederland gewaarborgd en dragen Agrifirm en Nutrifeed bij aan het verwaarden van de reststromen van de zuivelketen.

Hierom gebruiken zij Kalvolac

Jan Jort van Burgsteden

Jan Jort heeft met zijn ouders samen een melkveehouderij bedrijf in het Drentse Een. Hier melken ze 145 koeien met een productie van 11.000 liter met 3.60% eiwit en 4.4% vet. Ze streven op hun bedrijf naar gezonde fitte kalveren met een maximale groei om ze rond 24 maanden te laten afkalven. Om dit doel te behalen gebruiken hebben ze o.a. hun biestmanagement aangepast voeren ze Kalvolac Unlimited en maken ze gebruik van de hoogtemeetservice van Agrifirm.

Roel van Iperen

Roel van Iperen heeft samen met zijn ouders een melkveebedrijf in Berghem in Noord Brabant. Ze melken hier zo’n 110 koeien met een melkproductie van 12.000 kg. Ze willen verder optimaliseren en groeien naar 120 melkkoeien met 15.000 kg melk. Het afgelopen jaar zijn de vaarzen 500 kg aan melk gestegen t.a.v. de vorige jaren. Om dit doel te halen gebruiken ze nu 2,5 jaar Kalvolac Robust en hebben ze bij de start gebruik gemaakt van de hoogtemeetservice van Agrifirm.

Fit tips jongveespecialisten Agrifirm

Gezonde kalveren zijn fit en alert, ze drinken hun melk goed op, hebben een lichaamstemperatuur tussen de 38 en 39 graden en een glanzende vacht. Kalveren hebben bij de geboorte weinig vetreserves en nog geen eigen afweermechanisme. De biest is dan ook van essentieel belang om het kalf een goede start te geven. Daarnaast speelt management een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kalf om haar te beschermen tegen diarree en luchtweggezondheidsproblemen. Hieronder geven de jongveespecialisten van Agrifirm fit tips met betrekking tot de opfok van de kalveren.

Waarom is de biestkwaliteit zo belangrijk?
Tips bij het melken van biest
Ontdooien van biest
Hoe maak ik melkpoeder aan?
Luchtwegproblemen? Voorkomen is gemakkelijker dan genezen
Hygiëne rondom het kalf ter voorkoming van diarree
Tips rondom de huisvesting van jonge kalveren
Wat is belangrijk bij het schoonmaken van de individuele huisvesting van kalveren?
Kalverdiarree, daar weet jongveespecialist Ger wel raad mee!
Hitte stress bij kalveren herkennen & voorkomen
Eerste hulp voor hitte bij kalveren
Als onderdeel van onze campagne ‘Kalf fit, Boer blij’ biedt onze partner Agrifirm een GRATIS fitte-kalveren check aan.

De jongveespecialisten komen vrijblijvend langs en vertellen je graag meer over de voordelen van Kalvolac voor jouw kalveren, en ze geven je tips over zaken zoals huisvesting & gezondheid, opfokmanagement en bedrijfsontwikkeling.

Maak snel een afspraak!