Nieuws

Dinsdag 3 september 2019

Masterclass en kijkje in de proefstal

Vorige week vond de eerste editie plaats van de masterclass ‘Van opfokkosten naar opbrengsten uit opfok’. Een thema dat een volle masterclass trok met melkveehouders uit het hele land en volledig aansloot bij wat er leeft rondom jongveeopfok.

Lees verder
Dinsdag 3 september 2019

Landbouwvakdagen Hilvarenbeek, 4, 5 en 6 september

Deze week vindt de Landbouwvakdagen in Hilvarenbeek plaats. Dé plek voor Nederlandse en Belgische melkveehouders, akkerbouwers, kalverhouders, pluimveehouders, varkenshouders en schapen- en geitenhouders om het totaalpakket in beeld te zien.

Lees verder
Maandag 1 juli 2019

Caseïnaat, grondstof uit magere melk.

Al jaren zijn wij trouwe afnemer van onze vaste leverancier, op het gebied van veevoeders. Voor ons zijn service, kwaliteit van het product en resultaat bij de kalveren het meest belangrijk in onze keuze.

Lees verder
Dinsdag 25 juni 2019

Hittestress voorkomen bij uw jongvee

Voor de komende periode word een warm weertype voorspeld, met temperaturen rond of boven de 30 graden.

Lees verder
Maandag 24 juni 2019

Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) – 28 en 29 juni

Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vindt de 2-jaarlijkse Nationale Rundvee Manifestatie plaats. Met keuringen, een presentatie van dochtergroepen en een vakbeurs zet de NRM de kwaliteiten van het Nederlandse rundvee op de kaart. Er worden zo’n 8.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Ook Kalvolac is present, zowel in de stand van FrieslandCampina als bij Agrifirm.

Lees verder
Maandag 24 juni 2019

Groot kalf langer houden levert €15 per dier op

Niet de kleinere kalfjes, maar juist grotere stiertjes een week langer aanhouden kan een aanzienlijk hoger saldo geven, zo ziet Frank Schellekens, specialist Jongvee in de praktijk. Hij rekent voor dat dit zo’n €15 per dier per week kan opleveren.

Lees verder
Maandag 24 juni 2019

2 jongveespecialisten stellen zich voor

Benieuwd naar deze enthousiaste dames? Eline (links) en Coco (rechts) stellen zich graag aan u voor.

Lees verder
Woensdag 19 juni 2019

Tips van onze jongveespecialist over de brokfase

Start tijdens de melkfase al met het geven van brok. Uw kalveren kunnen dan wennen. Melk is dan wel het hoofdbestanddeel wat in twee maanden wordt afgebouwd.

Lees verder
Donderdag 13 juni 2019

Een goede droogstand, de beste start voor uw kalf!

Een goede kalveropfok begint met een goed droogstandsmanagement. Dit staat namelijk aan de basis van kwalitatief en kwantitatief goede biest. Maar wat is de definitie van een goede droogstand?

Lees verder