| Biest

Onze jongveespecialisten vertellen jullie alles over het melken en vertrekken van biest en het gebruik van de refractometer in deze videos.

| Algemeen, Innovatie, Producten

Afgelopen najaar hebben we een marktonderzoek laten uitvoeren onder melkveehouders om zo een mooi beeld te krijgen van de marktsituatie en van de gedachtegang rondom kalveropfok en het merk Kalvolac. Een 1000 melkveehouders hebben meegewerkt aan deze anonieme vragenlijst. Hieronder vindt u een aantal leuke feitjes die we graag met u delen.

| Leefklimaat

Handschoenen, muts, dikke jas, sjaal, daarmee redden wij het wel, maar de kalfjes zijn daarin toch echt afhankelijk van ons mensen. Kijk mee hoe Cynthia Boon haar kalveren de koude dagen door helpt en Rachelle laat zien welke maatregelen zij neemt om de kalfjes warm te houden tijdens koude winterdagen.

| Algemeen, Webinar

Wil je meer weten over wat het inhoudt om onbeperkt melk te verstrekken aan kalveren en welke resultaten dit kan opleveren? Maar ook welk voersysteem, management en financieel plaatje hierbij hoort? Het wordt allemaal verteld en laten zien in dit webinar door verschillende experts. Schrijf je gauw in.

| Leefklimaat, Luchtweg

Onze Hoest?-mutsen actie deed het goed, uw tips doen het nog beter. We hebben u onlangs gevraagd om uw beste luchtweggezondheidstips te delen. We hebben veel tips ontvangen en de 10 meest ingezonden tips voor u geselecteerd.

| Biest

Afgelopen zondag kwam ik na een borrel van het werk thuis. Ik vond een mooie Belgische blauwe stier in het strohok naast de moederkoe. Op dat moment was ik blij en verrast, dat er een gezond en levend kalf op de wereld was gebracht. Dit is toch altijd even spannend op het moment dat je niet thuis bent. Hierna ben ik snel de koeien gaan melken, zodat ik het kalf van biest kon voorzien.

| Producten

Kalvolac Unlimited, het melkpoeder dat speciaal is samengesteld voor onbeperkt voeren om het genetisch potentieel van kalveren optimaal te benutten, is vanaf nu koud oplosbaar. Het idee achter deze doorontwikkeling is een constantere melk met een goede opname en veel arbeidsgemak. Eenzelfde werkwijze, minder risico op fouten, minder handelingen én ook nog eens flexibeler moment van aanmaken. Melkveehouder Dirk van Asseldonk heeft er al ervaring mee.

| Producten

“Ik adviseer hem onderweg zelfs aan mijn klanten”, vertelt dierenarts én melkveehoudster Barbara van Deuren over de nieuwe melkpoeder Kalvolac Robust. Ze legt je uit waarom ze zo
enthousiast is over deze unieke melkpoeder, die maar liefst 55% mager melkpoeder bevat.

| Algemeen

Geen regulier bezoek jongveespecialisten, tenzij strikt noodzakelijk. Wij nemen de maatregelen vanuit de overheid uiterst serieus en kunnen daarom geen reguliere klantbezoeken afleggen.

| Innovatie, Producten

Herkent u dat ook, een diarreepatiënt in het kalverhok? Een vervelend probleem voor zowel het kalf als voor de veehouder. Bij kalveren met diarree is het onmisbaar om de vochtbalans te herstellen of op orde te krijgen. Daarom maken wij sinds kort gebruik van de Nutrifizz bruistabletten.